Marke-teams – hoe wij omzien naar elkaar binnen de gemeente

Kerk van Jezus Christus zijn, dat doe je samen. We zien het als onze opdracht om iedereen zo veel mogelijk het gevoel te geven dat je er bij hoort. Ons ideaal is dat iedereen zich gezien weet en de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Zodat jij op die manier ook van harte bereid bent om je van jouw kant in te zetten voor de gemeente.
We werken met 'Marke-teams' voor wat betreft ons onderling meeleven. Daarvan dachten we als kerkenraad dat het wellicht goed aansluit bij de mogelijkheden die we als mensen in deze drukke maatschappij hebben. Elk team bestaat uit een aantal ouderlingen, diakenen en noabers.

De noabers, waarvan we er ruim 80 rijk zijn in onze gemeente (!), zitten in de haarvaten van onze grote gemeenschap. Zij hebben allemaal een overzichtelijk aantal adressen onder hun hoede. Hoede, een mooi herderlijk woord. Naar de mogelijkheden die zij hebben proberen zij het onderlinge contact in hun buurtje te stimuleren. En omdat samenleven altijd van twee kanten moet komen, is het niet de bedoeling dat je met de armen over elkaar alleen maar zit te wachten op wat er uit die noaber komt, of uit het marketeam. De noaber is ook aanspreekpunt. En dat betekent dat als je iets hebt waarvan je het belangrijk vindt dat de kerkgemeenschap daarin meeleeft met jou (of iemand die je kent), dat jij hen aanspreekt.

Zij kunnen dat dan verder inbrengen in het team van ouderlingen en diakenen in de marke, zodat je dan van hen uit ook meeleven kunt verwachten. De ouderlingen en diakenen geven dat dan tevens weer door aan de predikanten.
 
terug

Agenda

Ochtenddienst

zo 16 jun 2024 om 09:30 uur

Avonddienst

zo 16 jun 2024 om 19.00 uur

Dienst online bekijken


De diensten worden elke zondag live uitgezonden via het YouTube kanaal van de kerk. 

Onze Facebook pagina

Wij zijn ook te vinden op Facebook via deze link.