Lid worden

Lid worden

Waarom lid worden?

Iedereen zal de reden om lid te worden, lid te zijn en lid te blijven van een kerk anders verwoorden. Maar het is ten diepste God Zelf die je er toe uitnodigt.
 
Hoe kun je lid worden?

Situatie 1. Je wordt lid van de kerk door de doop. Je kunt als kind van gelovige ouders gedoopt worden. Als je volwassen geworden bent kun je zelf verantwoordelijkheid voor je doop nemen door een openbare geloofsbelijdenis af te leggen in een kerkdienst. Als een volwassene tot geloof komt, maar nog niet is gedoopt, kan hij hierover een gesprek aanvragen bij de kerkenraad of één van de predikanten. Dan wordt een leertraject voorgesteld (belijdeniscatechisatie), dat wordt afgerond met een openbare geloofsbelijdenis en doop in een kerkdienst. Daarmee wordt je belijdend lid van de gemeente.

Situatie 2. Als je verhuist en in je vorige woonplaats lid was van een gemeente die tot de Protestantse Kerk in Nederland behoort, wordt je automatisch overgeschreven. Bij je verhuizing gaat er van de burgerlijke gemeente een signaal naar de landelijke kerkelijke ledenadministratie (LRP). Die zorgt dat je gegevens bij je nieuwe kerkelijke gemeente bekend zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf actief je verhuizing door te geven aan je oude en nieuwe kerkelijke gemeente.

Situatie 3. Als je gedoopt bent en lid van een andere christelijke kerk, maar je wilt lid worden van onze kerk, dan is de eerste stap een gesprek met één van de predikanten. Na overleg met de kerkenraad zorgt de kerkenraad dan voor de inschrijving.

Situatie 4 De Protestantse Kerk in Nederland biedt ook nog de mogelijkheid om gastlid te worden. Als je lid bent van een ander kerkgenootschap, maar je wilt ook lid worden van onze kerk, dan kan dat onder bepaalde voorwaarden. In een gesprek kun je horen wat daarover in de plaatselijke regeling van onze kerk bepaald is.

Wat kost het om lid te worden?

Als lid ben je vrij om te bepalen hoeveel je financieel kunt bijdragen. Elk jaar wordt in januari meegedaan aan de landelijke actie Kerkbalans. Je krijgt dan een brief met de oproep om voor een jaar een vaste vrijwillige bijdrage op te geven. Zo kan de kerk financieel plannen maken voor het kerkelijk leven. En je kunt natuurlijk ook in tijd bijdragen.

Meer informatie?

Wil je nog eens met iemand verder praten over je interesse in geloof en kerk? Dat is altijd mogelijk! Je kunt hiervoor contact opnemen met één van onze predikanten.

 

terug

Agenda

Ochtenddienst

zo 21 jul 2024 om 09:30 uur

Avonddienst

zo 21 jul 2024 om 19.00 uur

Dienst online bekijken


De diensten worden elke zondag live uitgezonden via het YouTube kanaal van de kerk. 

Onze Facebook pagina

Wij zijn ook te vinden op Facebook via deze link.